Ecotoerism

In deze angstvallig bewaakte oase van rust werken we aan een terugkeer naar de natuur, rekening houdend met de ambities voor koolstofarm, duurzaam toerisme dat het milieu respecteert.
Met de hulp van de regio Auvergne Rhône-Alpes en het Syndicat Mixte d'aménagement et de Développement des Combrailles (SMADC), konden we de kampeeruitrusting moderniseren door een sanitair blok volledig te renoveren, met de installatie van 30 fotovoltaïsche panelen om uw elektriciteitsverbruik, met de installatie van LED-verlichting op een detector, optimalisatie van waterstromen, gecentraliseerde sortering van afval bij de uitgang van de camping met een composter.

Ecotourisme vert durable

 • Production de votre électricité
   
  Camping Puy de Dome : Panneaux Photovoltaïques
  Production de votre électricité
 • Collecte des déchets
   
  Camping Frankrijk Auvergne : Tri des déchets centralisé
  Collecte des déchets
 • Composte et recyclage
   
  Camping Puy de Dome : Composte et recyclage
  Composte et recyclage
 • Proche du camping à 2 km par des chemins pédestres
   
  Camping Frankrijk Auvergne : Observatoire du marais de Granville
  Proche du camping à 2 km par des chemins pédestres

We hebben ervoor gekozen ons niet te abonneren op (30) verschillende Labels die duur zijn en die zonder jouw bijdrage nutteloos zijn (onze planeet voorziet ons niet langer van voldoende grondstof).
Meer verantwoordelijke toeristen maken het mogelijk om de biodiversiteit te behouden en op weg te gaan naar meer nuchterheid op het gebied van energie.
In de buurt van de camping (2 km) leiden wandelpaden naar de moerassen van Grandville, tussen 2 vijvers, werken om de permanente vestiging van Schotse koeien te verzekeren, om de terugkeer van de watersnip en de biodiversiteit te bevorderen. Er is een ruimte ingericht om vogels te spotten.

Tri des déchets composteur

 •  
  Camping Puy de Dome : Panneaux Photovoltaïques
  Production de votre électricité